Halastówww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

Ismertető a településről

Látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Befektetési lehetőségek

Programok

Rendezvények

Civil szervezetek

KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Közérdekű tájékoztatás

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési SzabályzatHalastó a Vasi-Hegyhát déli peremén, a Bük-patak mentén fekszik. Külső- és Belső Halastó a megyehatáron ugyan, de a 76-os főúttól nem messze, kisebb jelentőségű utak kereszteződésében található Körmend, Vasvár és Zalaegerszeg térségének középpontján.


 

 

Eróziós völgyekkel tagolt, hullámos felszínű, gyönyörű táj. A Vasi-Hegyháton elhelyezkedő település első okleveles említése 1236-ból származik. Nevét a Bük-patakon létesített halastóról kapta. Az 1598-as években elnéptelenedik, pusztafaluként emlegetik.


 

Jellegzetes törpefalu, melynek lakossága soha nem érte el az 500 főt. A legnépesebb 1941 és 1949-ben volt 494 fővel. 1960-as és 1970-es években a lakosság elvándorlása jellemzi a falut. Ez idő alatt 40%-kal csökkent  lélekszáma. Jelenleg 129 lakosa van. A helyi gazdálkodást 3 mezőgazdasági őstermelő és egy habszivacs-feldolgozó kft. jelenti. A falu ellátását egy élelmiszerbolt és egy italbolt biztosítja. A település vezetékes ivóvízzel, telefonnal, gázzal van ellátva. A szennyvízcsatornázás folyamatban van.weboldal készítésHalastó Község Önkormányzatának hivatalos honlapja