Piliny

A falu fekvése, természeti adottságai

Látnivalók

A falu története

A falu gazdasági helyzete

Programok

Rendezvények
Piliny a XIV. században a köznemesi falvak közé tartozott. Az 1562-63. évi török kincstári számadás
szerint 43 adóköteles házzal rendelkezett. Az 1785-ös összeírás szerint a 77 házas településen 663 lakos élt. 1828-ban a falu lakosainak száma: 725 fő.

1930-ban Piliny lakossága földművesekből,törpebirtokosokból, bányászokból, gyári munkásokból és napszámosokból tevődött össze. Az 1949. évi adatok alapján a lakosságszám 846 fő, az ezredfordulón 681-en élnek a községben, 2006-ban 650-en..

Az 1960-as években sokan elköltöztek a faluból - a lélekszám (a születési és halálozási mutatókat követve) - azóta is folyamatosan csökken. Ennek következtében több ingatlan is megüresedett.
Az utóbbi időben azonban kedvező változások történtek.
A település infrastruktúrája napjainkra, 2002. szeptemberétõl teljesen kiépült.

A községet körülölelõ erdőségek – tölgy, cser, bükk, fenyő - természeti értéke, az itt élõ apró és nagyvadállomány, a Komravölgyi  Víztározó közelsége, -  amely kitűnő horgászati lehetőséget biztosít - a volt termelõszövetkezet részben üresen álló kül- és belterületi építményei, a kiépített infrastruktúra összessége eredményezte, hogy többen vásároltak ingatlant (újítják fel az épületeket) Budapestről és az ország más részéről is.

 


Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat


Önkormányzat

Piliny Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés