Sajókápolna

KÖZSÉGÜNKET TÁMOGATJA

Polgármesteri köszöntő

A falu fekvése, természeti adottságai, megközelíthetősége

A sajókápolnai repülőtér története 1934-1965

A falu története

Műemlékek, látnivalók

Rendezvények

Alapítvány

Egyház

Ez történt...

Tájékoztatás a menetrendekről
Szeretettel köszöntök minden honlapunkra látogatót Sajókápolna község lakóinak nevében.

Sajókápolna egy ötszáz lélekszám alatti kistelepülés, az itt élők többsége református vallású, lakóink örömmel veszik tudomásul, hogy egyre több fiatal kíván itt letelepedni, ezen a nyugodt, csendes kis településen.

Sajókápolna Borsod-Abaúj-Zemplén megye Miskolci Kistérséghez tartozik. A Sajó völgyére ereszkedő környező hegyek változatos és termékeny lankái szinte körül ölelik, katlanba zárják azt a néhány falut, melynek összefoglaló neve Pitypalatty-völgy.

Nem tudom tudja-e Ön, mint jelent a hangutánzó kifejezés pitypalatty? Nem tudom azt sem, ismeri-e Ön a természeti kincsekben, a szép tájakban gazdag megyénk egyik gyönyörű vidékét, a Pitypalatty-völgyet?

Segítségére leszek: a fürj hangjának utánzó kifejezése a pitypalatty, a tájegység pedig a Bükk észak-keleti lábánál elterülő csodálatos természeti adottságokkal rendelkező vidékünk, mely magába foglalja a Sajókápolna, Sajólászlófalva, Kondó, Radostyán, Parasznya és Varbó településeket.

A mikro térség települései nagy gonddal készülnek az évente megrendezésre kerülő falunapi ünnepségekre, ápolják hagyományaikat és azt igyekeznek átadni az új generációknak. Tesszük mindezt azért is, mert kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt kitörési lehetőséget az idegenforgalom, a turizmus, a sportturizmus területén látunk. Ennek alapjait próbáljuk megteremteni, az önzetlen összefogásnak köszönhetően, életre hívott nagyszabású rendezvénnyel, a Pitypalatty-völgyi napokkal. Ezen az eseménysorozaton bemutatjuk az idelátogatóknak lakókörnyezetünk természeti adottságait, a táj szépségét az itt élő emberek lelkesedése és vendégszeretete által kínált kikapcsolódási lehetőségeket.

Örömmel ajánlhatom a felújított műemlék református templomot, melyben az Egressy család szolgált református lelkészként. Látogassanak el a Repüléstörténeti Múzeumba, ahol a történelmi íjászat kiállítást tekinthetik meg. Ajánlom és a Kápolnai Csúcsfutáson való részvételt, melynek célja az Árpád-kori homokvár, mely a Tömlöctetőn helyezkedik el, melynek lankáin trópusi védett növények - árvalányhaj, kökörcsin - is őshonosak.  A szervezők lelkes és áldozatos munkája biztosíték arra, hogy vendégeink sok szép élménnyel lesznek gazdagabbak és kirándulásaik tervezésénél máskor is eszükbe jut majd ez a pazar adottságokkal rendelkező vidék.

 Ha egy kis szerencséjük lesz, még pitypalattyos fürjeket is hallhatnak majd.


                                                                                                          Vass Lajos
                                                                                                         polgármester

Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változatKÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

Közérdekű hirdetések

Közbeszerzési Szabályzat -Közbeszerzési terv - 2012.erv - 2012.

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

Önkormányzati hírek

VÁLASZTÁS - 2014

ÉMOP-3.2.1/D-11-2011-0009 TELJESÍTÉSÉRŐL tájékoztató

Nyilvántartások

Lakossági tájékoztató a Területrendezési terv módosításáról

Letölthető nyomtatványok

Parasznyai KÖZÖS Önkormányzati Hivatal

Sajókápolna Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés