Tiszakóródwww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

A falu bemutatása

A falu története

Műemlékek, látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Civil szervezetek

Szállás, vendéglátás

Programok

Rendezvények

Ez történt...

Tiszakóród Község Önkormányzata

ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0107 pályázat

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

VÁLASZTÁS - 2014

Tiszakóródi KÖZÖS Önkormányzati Hivatal

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Rendeletek

Szervezeti és Működési Szabályzat

Határozatok

SAJTÓKÖZLEMÉNY
ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0107 pályázat
„Tiszakóród egészségügyi alapellátás fejlesztése” - 2014


A projekt Tiszakóród Község Önkormányzata tulajdonában lévő, Tiszakóród Kossuth út 3. szám alatt lévő háziorvosi rendelő, védőnői és iskola-egészségügyi szolgálat alapellátások fejlesztésére irányul. Valamennyi felsorolt alapellátás a felújítandó épületben valóul meg. A beruházás egyrészt a szolgáltatások színvonalának és a munkafeltételek minőségének javítását célozza meg korszerű infrastruktúra fejlesztéssel. A felújítás környezetbarát technológiák és anyagok felhasználásával történik. A fejlesztés során a beépítés nem változik, az épületben belső átalakítások, felújítások és homlokzati és belső nyílászárók cseréje fog megvalósulni. A héjazat azbeszt mentesítésére, a tető cseréjére, az épület új gépészeti és villamos rendszerek kiépítésére, faelgázosító kazán beszerelésére valamint akadálymentesítésre is sor kerül.
Az eszközállomány elavultsága miatt olyan új és egészségügyi alapellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére is sor kerül, amellyel a praxishoz tartozó településeken (Tiszakóród, Tiszacsécse, Milota) élő emberek az általuk elvárható ellátást megkaphassák. A praxis Tiszakóród székhellyel működik, a praxishoz tartozó települések lakosság száma: 2046 fő, biztosítottak száma: 1950 fő.
A pályázat keretében megvalósuló felújítás és fejlesztés eredményképpen a háziorvos helyben, a rendelőben tudja  biztosítani azokat az ellátási formákat, amellyel esetlegesen a 30 km-re lévő kórházba kellene küldeni a betegeket. Az elavult eszközök beszerzésére is nagy szükség van, beszerzésre kerül többek között EKG-készülék, defibrilátor, germicid-lámpa, ABPM-pad, Kettesy-tábla, nebulizátor, biotron-lámpa, pulzoxy-méter, informatikai eszközök, műszerasztal.  
  Projekt tábla

weboldal készítés