Zagyvaszántówww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

A falu fekvése, természeti adottságai

Régi képek Zagyvaszántóról

A falu története

Műemlékek, látnivalók

A falu gazdasági élete

Alapítvány

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Rendezvények

Ez történt...

Szántó Hírei

Térkép

KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

I/1 és I/3 Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

Önkormányzati tájékoztatás

FELHÍVÁS!

Önkormányzati hírek

Befektetési lehetőség

Köszönetnyilvánítás

Közérdekű hirdetések

Önkormányzat döntéseivel kapcsolatos ügyiratok

Az Ifjúsági Klub hírei

A Szociális- és Gyermekjóléti Szolgálat tájékoztatói

Könyvtár és Műv.Ház hírei

Iskola és óvoda hírei

Védőnői Szolgálat hírei

Helyi Építési Szabályzat

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei

 

 Sajtóközlemény

 

                                         

 Európai Uniós támogatással valósult meg
az általános iskola napelemes korszerűsítése Zagyvaszántón

24.695.000 forintos támogatást kapott Zagyvaszántó Községi Önkormányzata KEOP pályázati forrásból, melyből napelemes rendszert telepített az általános iskola épületére. A projekt célja, hogy az intézmény minél környezettudatosabb módon működjön, és jó példát mutasson megújuló energiafelhasználás terén. A projekt összköltsége 29.053.750 Ft volt, melynek 85 %-át fedezte az uniós támogatás. A rendszer névleges teljesítménye 23,97 kW, összefelülete 174 m2. A rendszer 2 db digitális kijelzővel ellátott inverterből, ferdetetőre való alumínium és rozsdamentes acélból készült tartószerkezetből, valamint a  kültéri, UV-álló szolár kábelből áll.
A rendszer segítségével átlagosan évi 27565,5 kWh energiát tudunk megtermelni, így a napelemes beruházás az intézmény éves fogyasztásának több, mint 90%-át tudja biztosítani. A fejlesztés hatására évente 25,636 tonnával csökken az iskola CO2 kibocsátása.

A beruházásról részletesebben itt olvashatnak: www.zagyvaszanto.huA Zagyvaszántói Önkormányzat az
Új Magyarország Fejlesztési Terv
TIOP1.1.1/07 program keretében
2 225 325Ft támogatást nyert
a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
informatikai fejlesztésére.


   
A Gesztenyevirág Óvoda életéről


Óvodai munkánkat a 2010-11-es nevelési évben 76 gyermekkel kezdtük.
Kis csoportos: 23 fő
Középső csoportos: 28 fő
Nagy csoportos: 25 fő
 
Évközben a gyermeklétszám a korábbi évek tapasztalatai alapján bővülni fog. Az óvoda nevelési célkitűzései ebben a nevelési évben a következők:

- A játéktevékenység fejlesztő hatása, még nagyobb szerepet kapott a szabad játék folyamatában. Játékidőben az óvodapedagógusok, a kompetenciák fejlesztésére még nagyobb figyelmet fordítanak. A helyi nevelési programunkban foglaltak alapján a népi gyermekjátékokkal való ismerkedés tovább folytatódik mindhárom csoportban.
- Továbbra is feladatunk a gyermekek környezettudatos nevelése. A faluban tett megfigyelő séták, kirándulások alkalmával a gyermekek figyelmét ráirányítjuk a természet védelmére, szeretetére.
- A csoportok szokásait az erkölcsi, etikai normák szabályai szerint alakítjuk

Nevelési célkitűzéseink megvalósításához állandó segítséget kapunk a szülőktől, családoktól.
 

TAVASZI ESEMÉNYEK AZ ÓVODÁBAN

Címtáblát kapott az óvoda

Az óvoda falán már címtábla is hirdeti az intézmény nevét. Fekete Anita és Szabó Gábor szülők jóvoltából készült el. A szépen elkészített jelkép hozzájárul, hogy a gyermekekben tudatosuljon óvodánk neve. A következő nevelési év elejére, minden óvodásunknak a címtáblán szereplő motívummal kitűzőt rendelünk, mely hozzásegíti a gyermekeket az összetartozás érzésének erősítéséhez is.

x

Kirándulásaink

A kiscsoportosok a Jászberényi Állatkertbe látogattak. Rendszeresen idevisszük a legkisebbeket, mivel ez az állatkert méreteinél fogva könnyen bejárható, családias hangulatú, korszerű játszótérrel felszerelt, amit most is megtapasztaltunk. Sok egzotikus állatot csodálhattunk meg. A gyerekek körében a legnagyobb sikert a hatalmas méretű akvárium aratta, melyben pingvinek úszkálnak. A sok élménytől elfáradva jóízűen fogyasztották az ebédet, melyet a Szülői Közösség jóvoltából jégkrémmel egészítettünk ki. Ezután boldogan vették birtokukba a játszótéri játékokat. Kicsit fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza.


x


A középső csoportos óvodások május 30-án a budapesti Természettudományi Múzeumba kirándultak. A kiállítást ezen a napon nézhették meg utoljára az érdeklődők, így még módunk nyílt megszemlélni a kiállított állatokat.Legjobban tetszett a gyerekeknek a vízi élővilág bemutatása, melyet vizuális foglalkozás keretében másnap le is festettek. Az egyik gyermek Noé bárkájáról mesélt nekünk, ami élményszerűen mutatta be a Bibliai történetet. A múzeumi séta után megebédeltünk a közeli parkban. Délutáni program keretében elmentünk a dunakeszi Élményvárosba, ahol számtalan ugrálóvár, csúszda, különleges kerékpár, mini golfpálya, ügyességi játék várta gyermekeinket.Egyik gyermekünk szavaival élve „csúcsszuper helyen” voltunk. Igazi gyermekparadicsom amely ayres-diagnosztikai eszközökhöz hasonlóan nagymértékben fejlesztette mozgáskészségüket. Köszönjük a szülőknek a finom süteményeket, amit a kirándulásra sütöttek, jóízűen ették a gyerekek. Sok élménnyel gazdagodva értünk haza.

x


Utolsó közös kirándulásukon vettek részt a nagycsoportosok. A budapesti Vasúttörténeti Parkban töltöttek el egy szép napot. Megcsodálhatták a maketteket, a régi mozdonyokat, szerelvényeket. Nagy élményt jelentett számukra, hogy mozdonyt vezettek, hajtányoztak, fordító-korongoztak, kerti vasutaztak. Megismerkedtek a magyar vasúttörténet legnevezetesebb emlékeivel is. A Park egy szép, ligetes részén elköltött ebéd után az igényesen kialakított játszótéren játszhattak. A nap végén egy közös fagyizásnak is örülhettek. Fáradtan, de jókedvűen érkeztek haza.


 x

 Évzáró mindhárom csoportban


A kiscsoportosok néptánccal, rövid versekkel, mondókákkal, dalokkal szerepeltek az évzárón. A középső csoportosok nyárköszöntő versekkel, dalokkal búcsúztatták a 2010-11-es nevelési évet. Mindkét csoport hagyományőrző ruhát viselt.

Elérkezett a búcsú ideje. Nagycsoportosaink elhagyják az óvodát és a várva várt iskolába lépnek. A ballagásra a szülők nagyon szép és ízléses dekorációt készítettek az óvodában és a Művelődési Házban is, ahol a nagycsoportosok bemutatták az évzárói műsorukat. A gyerekek nagyon ügyesen szerepeltek, bátran, hangosan adták elő hagyományőrző műsorukat. Sok sikert kívánunk az iskolai évekhez.weboldal készítésZagyvaszántó Község Önkormányzatának hivatalos honlapja