Zagyvaszántówww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

A falu fekvése, természeti adottságai

Régi képek Zagyvaszántóról

A falu története

Műemlékek, látnivalók

A falu gazdasági élete

Alapítvány

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Rendezvények

Ez történt...

Szántó Hírei

Térkép

KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

I/1 és I/3 Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

Önkormányzati tájékoztatás

FELHÍVÁS!

Önkormányzati hírek

Befektetési lehetőség

Köszönetnyilvánítás

Közérdekű hirdetések

Önkormányzat döntéseivel kapcsolatos ügyiratok

Az Ifjúsági Klub hírei

A Szociális- és Gyermekjóléti Szolgálat tájékoztatói

Könyvtár és Műv.Ház hírei

Iskola és óvoda hírei

Védőnői Szolgálat hírei

Helyi Építési Szabályzat

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei

A Zagyvaszántói Színjátszókör hírei


  MÁS SZEMSZÖGBŐL IS

A Zagyvaszántói Színjátszókör 2011. május 7-én debütált első önálló koraesti, 5 külön jelenetből álló műsorával, melynek a helyi Művelődési Ház adott otthont. Utóbbi a nem várt széles körű érdeklődés folytán szűkösnek bizonyult, így az egyszerire tervezett előadás újból bemutatásra kerül, az évenként megrendezett Falunap keretein belül. A mű, mely a Mosolyterápia címet viseli, humorával minden korosztály számára felhőtlen szórakozást nyújt.

A 12 szereplő elképesztő teljesítményt nyújtott, művészi szintre emelve az amatőr színjátszás fogalmát. Külön felejthetetlen élmény volt számomra az, hogy édesanyám, Varga Csilla is közöttük volt, így egy eddig ismeretlen oldalát is láthattam. Emellett mérhetetlen büszkeséggel töltött el az is, hogy nagybátyám, Rémán Jenő óvó szárnyai alatt teljesedett ki a csapat összetartása, a jelenetek változatossága és a remekbeszabott szereposztás. S még úgy is élvezhető volt a produkció, hogy néhány próbán volt szerencsém részt venni, s fejből tudtam a szöveg nagy részét.
 
Ez nem csak a színészi teljesítménynek köszönhető, hanem az élesben való játék közben bekövetkezett spontán megmozdulásoknak is, melyek azt bizonyítják, hogy a szereplők teljesen azonosulni tudtak a karakterekkel. Visszaadván a régi híres színészek és rendezők által megálmodott világot, mintegy ezzel tisztelegvén előttük. Örömmel tölt el, hogy a mai világban közönségre lel a színjátszás. Mint ahogy községünkben régen is volt ezirányú törekvés, s most újraéledni látszik. Remélem lesz még folytatás.
Azt hiszem mindannyiunk nevében mondhatom, várunk titeket a színpadra!
                                                                                                                                        
                                                      Varga Tímea
 Részlet az előadásból - Mosolyterápia


 
 
 
Internet-hozzáférés díja 100 Ft/óra. Minden használónak be kell tartania a könyvtár Internet- és számítógép-használati szabályzatát.
A könyvtár a közösségi Internet-használat mellett továbbra is lehetőséget biztosít fénymásolásra és nyomtatásra 20 Ft/oldal áron.

 A helytörténet iránt érdeklődők figyelmére tarthat számot az a hír, hogy községünk első írásos említése korábbra tehető, mint amivel eddig számoltunk. A Magyar Országos Levéltárban eredetileg régi térképeket kerestettünk és ezzel kapcsolatban kaptuk a levelet, melyben azt írják: Így az 1999-es hétszáz éves évfordulón már a 735 éveset ünnepelhettük.

Fedezzük fel a régi Zagyvaszántót!
Szeretnénk összegyűjteni és a falunapon bemutatni minél több régi fotót Zagyvaszántóról. Várjuk a régi fotókat utcákról, utca részletekről, középületekről, rendezvényekről, parkokról. A fotókat számítógépre visszük és technikailag feljavítva archiváljuk, a legérdekesebbeket kiállítjuk a következő falunapon. A fotókat természetesen a feldolgozás után néhány napon belül visszaadjuk. A képek leadása a könyvtárban történik.
Kiss J. Szabolcs és Kiss László


Kiss J. Szabolcs
könyvtáros

 


weboldal készítésZagyvaszántó Község Önkormányzatának hivatalos honlapja