Tiszabecs

A nagyközség fekvése, természeti adottságai

A Tisza...

A nagyközség története, jelképei

Műemlékek

Hírességek, nevezetességek

Látnivalók

A nagyközség gazdasági helyzete

Közérdekű hirdetmény

Programok

Rendezvények

Egyházak

Civil szervezetek

Közintézmények

Vállalkozások

Térképek
A község lakosságának fő megélhetési forrásai jelenleg is az állattenyésztés és a növénytermesztés. Az állattenyésztés szarvasmarha- és juhtenyésztésre szakosodott főként. 

A gabonaféléknek, így a kukorica, búza, árpa, zab termesztésének a növénytermesztésben jelentős a szerepe. A felsorolt termények elsősorban takarmányként kerülnek hasznosításra, de jelentős része kerül értékesítésre is.

Tiszabecs határőrközség, a Tiszabecsi Nemzetközi Határátkelőhely Ukrajna felé 0-24 óráig folyamatosan vehető igénybe, így a település átmenő forgalma nagy. A forgalmat növeli a minden nyáron Tiszabecsről induló Nemzetközi Tisza-túra. Így egyre több az olyan vendéglátóipari létesítmény, amelyik egész évben nyitva tart, mivel az idelátogató turisták és átutazók nemcsak nyáron, hanem egész évben igényt tartanak a szolgáltatásaikra.

A tiszabecsi emberek a legigényesebb táborozók elvárásait is kielégítik. Szép környezetben három vállalkozó által üzemeltetett kempinggel várják az ide érkezőket. A falu néhány portáján szálláshely áll a nyaralók rendelkezésére.

S hogy mit látna ma Szabó Lőrinc, ha élne, és ellátogatna gyermekkora színhelyére? Korántsem egy sáros, poros nagy falut. Szép, új házak sora, irigylésre méltó új iskola, és még sok olyan létesítmény, amire méltán büszkék Tiszabecs lakói.

Az iskola bejárata

Az iskola bejárata

 

 Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat


Önkormányzatok, Polgármesteri Hivatal

Az önkormányzat intézményei

GAZDASÁGI PROGRAM 2011-2014.évre

PÁLYÁZAT TIOP-1.1.1-07/1-2008-0165

Egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei

Tiszabecs Nagyközség Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés