Nagyszekereswww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

Gratuláció!

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

A falu ékessége

Látványosságok

A falu gazdasági helyzete

Programok

Rendezvények

Alapítványok

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Ez történt

Képtár

Térkép

KÖZÉRDEKŰ TÁJÉKOZTATÁS

I/1 és I/3 Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat intézményei

Hírek az iskolából

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

Az iskolafelújítás fotós dokumentációja

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Önkormányzat rendeletei

Szervezeti és Működési Szabályzat

A rendszerváltozás előtt a falu aktív lakosainak többsége a szomszéd települések határait is magában foglaló Egyesült Erő Mezőgazdasági Termelőszövetkezetben dolgozott, illetve ingázóként Ózd és Budapest üzemeiben vállalt munkát. Ma a termelőszövetkezet végelszámolás alatt áll. A kárpótlás és részarány alapján visszaigényelt szántóföldeket egyénileg művelik. Többségük a híres szabolcsi almát termeszti. A faluból sokan Fehérgyarmat üzemeiben vállalnak munkát. A munkanélküliek aránya ma 40 % között mozog.

Infrastruktúra: a falu villany-, víz-, gáz-, telefon- és szennyvízhálózattal ellátott. Utóbbit 13 környező község összefogásával együtt pályázták meg.
A falusi turizmus kereteit is fejleszteni kívánják, s folyamatban van a településen az ipari park kialakítása is.

 

Az Önkormányzat a rendszerváltás óta szolgálja azokat az alapvető feladatokat, amelyek mint kötelezően ellátandó feladatok vannak jelen. Kisszekeressel, Zsarolyánnal és Nemesborzovával körjegyzőséget, és több intézménytársulást hozott létre. Így üzemeltetik a Petőfi Sándor Általános Iskolát és Óvodát, az iskolabuszt, Idősek Napközi Otthonát, a temetőt.

 

Fontos feladata az önkormányzatnak, hogy az intézmények üzemeltetése mellett fejlessze szépítse a községet. Az elmúlt időszakban több utat, járdát épített.
Szép fából faragott buszvárókat, utcajelzőket, és helységjelző táblákat kapott a falu közterülete.

 
Vállalkozó barát politikának köszönhetően több munkalehetőséget is biztosító vállalkozás telepedett meg a faluban:ZUZU KFT, Feró Vertikál, KOZUKI KFT, TRANZIT.Támogatásukkal több rendezvény sikere is elérhetőnek bizonyult, jelentősen támogatják a falu életét, és szponzoraik a helyi labdarúgó csapatnak is. A vállalkozásokban közel 100 fő dolgozik.

 

 

 

 

 

 


weboldal készítésNagyszekeres Község Önkormányzatának hivatalos honlapja