Szalmatercswww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

Műemlékek, látnivalók

Ruttkay-kúria

A község kulturális élete

A falu gazdasági élete

Befektetési lehetőség

Programok

Rendezvények

Deutsch

English

Alapítvány

Egyház

Civil szervezetek

Vállalkozások, telepek

Közintézmények

Szalmatercsi Hírmondó

Ez történt...

Térkép

Önkormányzatok

Önkormányzat intézményei

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

HIRDETMÉNYEK

PÁLYÁZAT

Nyomtatványok

VÁLASZTÁS - 2014

Önkormányzat 2013. évi munkaterve

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Bizottságok jegyzőkönyvei

Roma Nemzetiségi Önkormányzat jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei

Szalmatercs belterülete 52 ha, külterülete 762 ha. Lakosainak száma: 514 fő.  A lakosság etnikai összetételében a 20%-ot képviselő cigányság érdekeit a Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviseli.
A munkavállalók döntő többsége Salgótarjánba, Szécsénybe és Budapestre jár dolgozni, ipari üzem vagy szövetkezet nem működik a község területén. A munkanélküliek száma 20 % fölött van, a képzettségi szint közepesnek mondható. A mezőgazdasági privatizáció során sokan szereztek földtulajdont és földműveléssel foglalkoznak. A településen mintegy 15 vállalkozót tartanak nyilván.

A községben több ingatlant vásároltak nyaralónak az elmúlt időben, nemcsak fővárosiak, de külföldi állampolgárok (franciák) is. A falusi turizmus beindítása még nem kezdődött el a községben, de középtávon reális cél.

A „körzetesítések” alkalmával oktatási intézményeket nem hagytak a településen, így az óvodai és általános iskolai nevelés a szomszédos Karancsság község oktatási intézményeiben történik, melyeket az önkormányzatok közösen működtetnek. A község társulási formában látja el az állatorvosi, családsegítő és gyermekvédelmi szolgálatot.

Infrastrukturális helyzet: a településen az egészséges ivóvíz, szennyvízcsatorna és a telefon ellátottság biztosított, az utak 95%-a szilárd burkolatú., igaz egy-két szakasza felújításra szorul.


weboldal készítésSzalmatercs Község Önkormányzatának hivatalos honlapja