Szalmatercs

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

Műemlékek, látnivalók

Ruttkay-kúria

A község kulturális élete

A falu gazdasági élete

Befektetési lehetőség

Programok

Rendezvények

Deutsch

English

Alapítvány

Egyház

Civil szervezetek

Vállalkozások, telepek

Közintézmények

Szalmatercsi Hírmondó

Ez történt...

Térkép
Szalmatercs belterülete 52 ha, külterülete 762 ha. Lakosainak száma: 514 fő.  A lakosság etnikai összetételében a 20%-ot képviselő cigányság érdekeit a Cigány Kisebbségi Önkormányzat képviseli.
A munkavállalók döntő többsége Salgótarjánba, Szécsénybe és Budapestre jár dolgozni, ipari üzem vagy szövetkezet nem működik a község területén. A munkanélküliek száma 20 % fölött van, a képzettségi szint közepesnek mondható. A mezőgazdasági privatizáció során sokan szereztek földtulajdont és földműveléssel foglalkoznak. A településen mintegy 15 vállalkozót tartanak nyilván.

A községben több ingatlant vásároltak nyaralónak az elmúlt időben, nemcsak fővárosiak, de külföldi állampolgárok (franciák) is. A falusi turizmus beindítása még nem kezdődött el a községben, de középtávon reális cél.

A „körzetesítések” alkalmával oktatási intézményeket nem hagytak a településen, így az óvodai és általános iskolai nevelés a szomszédos Karancsság község oktatási intézményeiben történik, melyeket az önkormányzatok közösen működtetnek. A község társulási formában látja el az állatorvosi, családsegítő és gyermekvédelmi szolgálatot.

Infrastrukturális helyzet: a településen az egészséges ivóvíz, szennyvízcsatorna és a telefon ellátottság biztosított, az utak 95%-a szilárd burkolatú., igaz egy-két szakasza felújításra szorul.Nagy kontrasztú változatNagy kontrasztú változat


Önkormányzatok

Önkormányzat intézményei

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

HIRDETMÉNYEK

PÁLYÁZAT

Nyomtatványok

VÁLASZTÁS - 2014

Szalmatercs Község Önkormányzatának hivatalos honlapja wlink weboldal készítés