Uszkawww.magyartelepulesek.huNormál változat

Köszönet

A falu fekvése, természeti adottságai

A falu története

Műemlékek, látnivalók

A falu gazdasági helyzete

Programok

Rendezvények

Díszpolgáraink

Egyházak

Uszkai Református Egyház hírei

Közintézmények

Az érvényesítés képességének ...

Képtár

Viharkárok Uszkában

Köszönetnyilvánítás

In English

Térképek

Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal

Önkormányzat intézményei

Önkormányzat döntéseivel kapcsolatos ügyiratok

KÖZÉRDEKŰ HIRDETÉS

USZKAI ÚMVP PROJEKT

Eredményes volt...

HIRDETMÉNY

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei


Valid CSS! Valid XHTML 1.0 Transitional Level A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0

Eredményes volt Uszka Község Önkormányzatának

 az Uszka Fő u. 100 felújítása című pályázata


Eredményes volt Uszka Község Önkormányzatának az Uszka Fő u. 100 felújítása című pályázata. Ezért a település, 2011-ben nettó 12 930 419 forintnyi támogatást kapott az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programjából a Falumegújítás és – fejlesztés jogcím keretében.
Uszka egyik legfontosabb ingatlana teljesen megújult. Az épület a külső felújítása során a korábbinál energiatakarékosabb vakolatot és nyílászárókat kapott. A foghíjas kerítés megújult, az épület körül közparkot hoztak létre. A beruházás elvégzésre kiirt tendert, a Gyarmat Építő Kft nyerte, amely kiváló munkát végzett. A felújítást követően az épületbe költözött az önkormányzati hivatal. Lényegesebb, hogy a felújítás lehetőséget teremtett közösségi programok szervezéséhez. Ennek keretében megújult a hétvégi gyerekház program is. A pályázathoz kapcsolódóan a település lakosai megkezdték egy sportpálya és játszótér kialakítását is. 2011. november 30.-án nyílt nap volt, itt emléklapot kaptak azok, akik a legtöbbet dolgoztak a sportpálya és a játszótér előkészítésében.
A falugyűlés alkalmat adott ara is, hogy az önkormányzati testület tagjai és a települési lakosok megvitassák azokat a vidékfejlesztési és területfejlesztési lehetőségeket, amelyek segíthetik a település fejlődését. Több javaslat is megfogalmazódott, ezek közül egy-kettő, a település fejlesztésére vonatkozó felvetés mára pályázati koncepcióvá fejlődött. 
A felújításhoz kapcsolódóan a településen élők visszaemlékezéséből feltárult a Fő utca 100. alatti ingatlan története is. A települési „oral history-t” video interjú rögzítette. Az épület „a Fischer-ház” története jól jellemzi a településen élők összetartozását.
A települési önkormányzat, a projekt eredményeinek fenntartását összekapcsolta a közfoglalkoztatással: határozatot hozott arról, hogy a közpark folyamatos karbantartása és működtetése 2 közcélú foglalkoztatott feladata, a hétvégi gyerekházat pedig egy közcélú foglalkoztatott működteti. A közpark minden nap nyitva van, a hétvégi gyerekházban alkalmanként 10-15 gyereknek van lehetősége rendszeresen rajzolni, tánccal, színpadi előadásokkal foglalkozni.A projektről szóló videók elérhetőek:
http://www.youtube.com/watch?v=wTtRQDrgKzM
http://www.youtube.com/watch?v=5bxCTQO1btQ
http://www.youtube.com/watch?v=guwDnJRFoEU

 
weboldal készítésUszka Község Önkormányzatának hivatalos honlapja