Endrefalvawww.magyartelepulesek.hu


Normál változat

A falu fekvése, megközelíthetősége

A falu története

Monda

Látnivalók

A falu gazdasági élete

Befektetés

Alapítványok

Egyház

Civil szervezetek

Közintézmények

Deutsch

In English

Programok

Rendezvény

Ez történt...

Vállalkozások

Hírmondó

Térképek

Önkormányzatok

Az önkormányzat intézményei

Tevékenységre, működésre vonatkozó adatok

ÁTADÁSRA került az IKSZT

Elnyert pályázatok

TÁJÉKOZTATÁS

ÁLLÁSHIRDETÉS

KÖZÉRDEKŰ HIRDETMÉNYEK

VÁLASZTÁS - 2014

Nyomtatványok

HEFOP pályázat

ÉMOP-3.1.3.-2008-0207 pályázat

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0926 pályázat

ÉMOP 4.2.1/A-11-2012-0044 - sikeres pályázat

Testületi ülések jegyzőkönyvei

Roma Nemzetiségi Önkormányzat (CKÖ) jegyzőkönyvei

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az önkormányzat rendeletei

 
Befejeződött Endrefalva komplex településfejlesztési Program I. ütemének megvalósítása

Ünnepélyes keretek között adták át 2011. július 15-én, Endrefalván az elkészült művelődési házat, s a ravatalozót.

Endrefalva Község Önkormányzata komplex településfejlesztési programja I. üteme megvalósításához az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Programra benyújtott, 3.1.3-2008-0207 számú sikeres pályázata alapján összesen 82.316.188 forint támogatást nyert el a vidékfejlesztést kiegészítő településfejlesztési támogatási keretből.

Az épületbővítési és felújítási munkák a QUADRÁT Kft. kiviteli tervei alapján kezdődtek meg 2010 őszen, s – amint az az átadáson már látható volt – a Szécsényi UNIVERZÁL Kft. jó munkát végzett.
  A beruházás keretében a művelődési ház új épületrésszel bővült, melyben előteret, kiszolgáló és szociális helyiségeket alakítottak ki. Megújultak a közösségi terek, a színpad és a hozzá kapcsolódó öltözők és egyéb helyiségek, s felújításra került a teljes belső gépészet. Ezzel egy időben a védőnői szolgálat is új nyílászárókat, továbbá akadálymentes bejáratot kapott.
 A  temetőben a ravatalozó szinte teljes egészében átépítésre került.

Megújult a ravatalozó épülete, az esélyegyenlőség figyelembevételével új szociális és kiszolgáló helyiségek kerültek kialakításra. Dekoratív faszerkezettel kialakított fedett, nyitott ravatalozótér készült, melyhez kapcsolódóan a mozgáskorlátozottak számára is bejárható közlekedő terek kerültek kialakításra. A ravatalozó melletti földrézsűt esztétikus kialakítású támfal védi a megcsúszástól, elősegítve ezzel a sírkerti rész megközelíthetőségét.
 
 
A településközpontban, a két legnagyobb utasforgalmú buszmegállóhelyen létesített új, ácsolt fa buszváró pavilonok már ezen a télen is védelmet nyújtottak az utazni vágyó embereknek.

E program keretében a Béke, a Dankó Pista és a Darálósor utcák burkolata több mint egy kilométer hosszban megújult, s mintegy 3.500 m² új aszfaltburkolat került kiépítésre.

A létesítmények felszentelésére 2011. július 20-án, színes program keretében kerül sor. Ezzel a közösség is birtokba veszi a művelődési házat, s a település lakosainak örömére több lehetőség nyílik jelentősebb kulturális programok szervezésére is. Az önkormányzat már az ünneplés közben is újabb terveket sző, utak, intézmények, játszóterek felújítását tervezi, s újabb pályázatok benyújtására készül. Céljuk, hogy település lakossága nyugodt, rendezett körülmények között élhessen, megelégedéssel és büszkeséggel tölthesse el a szívüket az, hogy endrefalvai lakosok.
Folytatódik Endrefalva komplex településfejlesztési Programjának megvalósítása,
megújul és bővül a művelődési ház, a ravatalozó, új buszvárók épülnek
Új utakon Endrefalván
a megújuló Művelődési Ház felé


Jelentős fejlesztések indultak el a 2009. évben Endrefalván. A község önkormányzata komplex településfejlesztési programja első ütemének megvalósításához pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjához. Pályázatában az önkormányzat útfelújításokhoz, a művelődési ház felújításához, a ravatalozó átépítéséhez és buszváró pavilonok építéséhez igényelt és nyert összesen 82.316.188 forint támogatást a vidékfejlesztést kiegészítő településfejlesztési támogatási keretből, ÉMOP-3.1.3.-2008-0207 szám alatt.
A támogatás megítélést követően nyilvános közbeszerzési eljárás keretében került sor az útfelújítás kivitelezőjének kiválasztására. A munkákat a Heves megyei HE-DO Kft. végezte ez év augusztusában.
A Béke, a Dankó Pista és a Darálósor úton az útalap javításokat, részleges szerkezetcseréket, kiegyenlítéseket követően több mint egy kilométer hosszban, mintegy 3.500 m² új aszfaltburkolat került kiépítésre és felújították a kétoldali útpadkákat is.
A beruházást az önkormányzat a környező zöldterületek megújításával, közhasznú munkások közreműködésével egészítette ki.
A program folytatódik, jelenleg – az engedélyes tervek alapján – a művelődési ház és a ravatalozó kiviteli tervein dolgozik a QUADRÁT Építőipari és Kereskedelmi Kft. tervezői csapata, s 2010 tavaszán megkezdődhet a kivitelezés, az épületek felújítása is. A tervek szerint a falu 2010. évi, őszi programjainak már a megújult művelődési ház biztosíthat méltó helyszínt.
A támogatás és a helyi összefogás eredményeként a településen szépül a lakókörnyezet, javulnak az életminőség környezeti feltételei.


weboldal készítésEndrefalva Község Önkormányzatának hivatalos honlapja